De Pen – Ted Theisen

Dankjewel Wim voor de nominatie.

Ja, wat schrijf je dan? Wat is interessant genoeg om te vermelden voor de andere leden? Is uiteraard voor iedereen anders.

De een vindt grote vissen interessant de ander gaat het meer om de omgeving waarin een en ander geschied. Voor weer andere vissers gaat het meer om de sfeer in het verhaal.

Ted01
Maar eigenlijk hoeven we Nederland niet uit om mooie vis te vangen

Voor mij is het de laatste jaren allemaal een beetje veranderd. Zoals de meeste van jullie wel weten ben in ik een paar jaar geleden gescheiden en een jaar daarna lag ik in het ziekenhuis met een hartinfarct. Dan sta je ineens in een heel andere modus.

Ik kijk nu heel anders tegen de dingen aan als een jaar of 5 geleden.

Ook wat het vissen betreft. Vissen heeft altijd als een rode draad door mijn leven gelopen en is dus ook altijd een vaste waarde geweest waarop ik terug kon vallen. Tijdens het vissen heb je lekker de tijd om over dingen na te denken en nieuwe plannen te maken. En dat is eigenlijk een van de grootste veranderingen geworden in mijn nieuwe leven. Als vrijgezel en als visser. Mijn nieuwe visplannen hoef ik niet meer te overleggen aan mijn meisje en de enige beperkingen zijn mijn budget en fysieke gesteldheid. Vandaar dat ik tegenwoordig 3 keer per jaar een vistrip probeer te maken. Gelukkig hebben we een hoop leuke leden op de club met wie ik zomaar een vistrip zou kunnen maken. Met Fredje ben ik al 10 keer of zo naar Noorwegen geweest en met andere clubleden hebben we al vele leuke dagen doorgebracht in Duitsland en Nederland.

Maar dit jaar zijn we een nieuwe weg ingeslagen. Komt omdat mensen hun levens veranderen, de een gaat wat meer doen met zijn meisje in de privé sfeer, de ander heeft wat minder vrije tijd en moet kiezen tussen meisje en vissen of gezin. Maakt niet uit natuurlijk maar aangezien een vistripje voorbereid moet worden moet er bijtijds geschakeld worden. Vroeg boeken is goedkoop vliegen of varen en dat is voor mij best belangrijk. Ik wil namelijk maximaal lol voor minimaal geld.

Cape Cod – Striper trip

Hierdoor kwam het dat toen Dwight met het idee voor een Striper trip kwam ik gelijk ingehaakt heb aangezien dat mij ook gaaf leek. Nou daar hebben we geen spijt van gekregen!!

Dwight had een “solid” contact opgeduikeld op het Striper online forum en ik had Rene Sehr  gekontact om ons een en ander uit te komen leggen bij mij thuis. Rene is een crack op striper gebied en heeft een eigen onderkomen op Martha’s Vineyard (eiland tegenover Cape Cod waar wij onze slag zouden gaan slaan).

Ted02
Alles ademt hier Striper!!

Het tijdstip van de trip zo gekozen dat we bijna zeker midden in de “Striper migration“ terecht zouden komen. Afijn aan de voorbereidingen lag het niet . Materiaal tiptop in orde gebracht en mezelf suf gekeken op youtube over filmpjes over het vissen op Striper op Cape Cod. Een smak vliegen gebonden en geleend van een bevriende vismaat. Nou als je dan na een lange reis aangekomen bent op je bestemming moet je het alleen nog ff gaan flikken.

Na de eerste dag wat verkend te hebben van de omgeving en lokale hengelsportzaak en wat info vergaart te hebben en ook wat gevist te hebben zonder resultaat echter ligt de druk er goed op. Afijn we gaan er nog een avondje op de club aan wijden maar dat is dus helemaal goed gekomen.

Ted03

De tweede dag zijn we gaan vangen en het heeft nooit meer opgehouden! Top trip!!

Maandje daarna weekje Duitsland met Fred en clubleden.

Aangezien de meeste mensen weten wat ons daar te wachten staat gaan we niet snel de kuikenbak in. Oorzaak iedereen heeft zijn leermomentjes en deelt die met andere leden. In de mix pakt iedereen zijn visje op de manier die hij leuk vindt. Droog, nimf ”whatever” als je maar plezier hebt. Ons stekje is zo goed dat we tot op heden nog nooit hebben hoeven uitwijken. Maar er ligt een mooi stuwmeer waar ongetwijfeld ook vis zit.

We zijn weer twee maandjes verder als ik met Jeffrey een weekje Bosnië ga afstrepen, wat een ellende allemaal 😉 Nou daar zat een leuk addertje onder het gras. Het devies in Bosnië is klein vissen en fucking dun!  Met 10/100ste want de meeste vliegjes waren haakje 18 tot 24. Daar hebben we aardig wat geleerd of niet Jeff?

Ted04

Maar is inmiddels allemaal bagage voor als we weer naar Duitsland of Noorwegen gaan. En zo is het inmiddels bijna tijd om nieuwe plannen te smeden.

Volgend jaar zijn de opties, ik hoorde Dwight iets mompelen over Ierland. Misschien weer naar Noorwegen Fred? Lapland? Heb ik ook een lijntje over uitstaan, iemand zin in? Rügen Duitsland moet ook top zijn voor mooie Snoek! Daar weet ik al een paar liefhebbers voor. Kroatië lokatie X hou ik nog even voor mezelf. Maar al super info over een hele speciale visserij.

Moraal van dit verhaal?

Het zit allemaal in jezelf. Jij maakt je eigen visserij, op welk niveau of welke lokatie dan ook! Hoef je niet eens Nederland voor uit!!

En dat geld ook voor je beleving op de club! Daar is de voorzitter weer. Zijn er dingen die je graag opgepakt zou willen zien? Neem zelf eens het voortouw! Je zult je verbazen over hoe snel je een paar medestanders vindt! Het bestuur is er in ieder geval blij mee. Dan is er in ieder geval al wat draagvlak van jou of je vrienden. Ik heb het al vaker gezegd, we leven in een heel ander tijdperk als 10 jaar geleden. Van bindclub is ons clubhuis meer een ontmoetingsplek geworden voor vliegvissers om mensen met elkaar te verbinden in hun hobby. Neemt niet weg dat er natuurlijk ook heerlijk gebonden kan worden. En heb je vragen met binden kom maar op! Er zijn de nodige activiteiten zoals ieder jaar en heb jij nog een leuke voor erbij we horen het graag!

Greetz Ted

Ik geef nu de pen aan Rien Hezemans !