Wie zijn wij?

De vliegvis- en vliegbind vereniging is er voor – en opgericht door – gepassioneerde vliegvissers. De vereniging bestaat sinds 1998 met als doel een makkelijk toegankelijke omgeving te bieden waar vliegvissers onder elkaar hun hobby kunnen delen en beginnelingen bekend te maken met het onbekende.

In ons gezellige landelijk gelegen clubhuis op 300m afstand van het Noord-Aa in Zoetermeer houden wij elke dinsdag clubavond. Gedurende het hele jaar verzorgt de verenigingen thema-avonden. Deze avonden zijn variërend van karakter. In de zomer zijn we geregeld te vinden op het Noord-Aa waar wij de grote Brasem en Voorn achter de spreekwoordelijke broek zitten. In de winter worden er geregeld sprekers van buiten de vereniging uitgenodigd om te smullen van de mooie avonturen die onze mede vliegvissers beleven in ons mooie kikkerlandje of buiten onze landgrenzen. Of wat denkt  u van vliegbind instructies krijgen van de meesters. Kortom teveel om op te noemen.
Uiteraard is deelname aan de evenementen niet verplicht en kunt u ten alle tijden aan de bar gezellig sterke verhalen kwijt onder het genot van een biertje of een frisje.

Voor de beginnende  vliegvisser is er begeleiding vanuit de vereniging. Zo worden beginners wegwijs gemaakt in het fatsoenlijk leren casten, hoe zet ik een leader aan mijn vliegenlijn, hoe begin ik met vliegbinden, etc.

De gevorderde vliegvisser komt bij onze vereniging ook aan zijn trekken. We kennen het allemaal wel,  die vervelende ingeslopen foutjes bij het casten, die kunnen bij ons na wat advies weggenomen worden. Dat ene vliegje dat nooit helemaal wil lukken, na wat bindinstructies heeft u het zo in de vingers.

De echte cracks zijn natuurlijk ook meer dan welkom, daar kunnen we tenslotte allemaal nog wat van leren.