Wie zijn wij?

De vliegvis- en vliegbind vereniging Weight Forward is er voor – en opgericht door – vliegvissers. De vereniging bestaat sinds 1998 met als doel een gezellige en makkelijk toegankelijke omgeving te bieden waar vliegvissers onder elkaar hun hobby kunnen delen en beginnelingen bekend te maken met het onbekende.

Clubavonden

We houden elke dinsdagavond clubavond. Dat doen we in een gezellig clubhuis dat wij huren van de Zoetermeerse Kanovereniging De Sprinters, een andere water minnende vereniging. Er is altijd koffie en de ijskast achter de bar is goed gevuld met fris en bier. Rondom het clubhuis is ruimte genoeg om in de zomer lekker buiten te zitten.

Clubhuis

Het clubhuis ligt op 300 m afstand van de Noord-Aa, een grote zandwinplas met een mooi visbestand. Dat maakt de plek van onze vereniging uniek en daar maken we goed gebruik van. Vanaf juni tot eind oktober wordt er op de dinsdagen druk gevist vanaf de strandjes langs de plas. Met een waadpak ben je zo op heupdiepte en is het mogelijk om blankvoorn, baars en brasem te vangen. Maar ook met lieslaarzen of vanaf de kant is het prima te doen om azende brasem aan te werpen en te vangen. En dobberend in de bellyboat zijn er weer andere mogelijkheden. De vele ligweiden rond de plas zijn ruim genoeg om te leren casten.

Aktiviteiten zomer en winter

Gedurende het hele jaar verzorgt de vereniging enkele thema-avonden. Deze avonden zijn variërend van karakter. In de zomer zijn we geregeld te vinden langs de Noord-Aa en houden we de ‘haringhappen’ avond, genieten we van een mooie barbecue en hebben we een onderlinge viswedstrijd. En we vissen altijd een keer met onze Haagse vliegvis collega’s. Op een van de ligweiden houden we elke jaar een onderling ‘werpwedstrijdje’ en schaven we onze techniek een beetje bij.
Er wordt bijna elk jaar, geheel vrijblijvend, een vistripje naar Duitsland georganiseerd. Ideaal om een keer te vissen in stromend water op forel en vlagzalm en altijd heel erg gezellig.
In de winter worden er geregeld sprekers van buiten de vereniging uitgenodigd.
Smullen van de mooie avonturen die onze mede vliegvissers beleven in ons mooie kikkerlandje of buiten onze landgrenzen. Of wat denkt  u van vliegbind instructies krijgen van bekende binders.

In samenwerking met A&M Fishing Tackle uit Oldenzaal is er elk jaar een productavond, waarbij de collega’s uit Leiden en Den Haag ook uitgenodigd worden. Heel fijn omdat de fysieke winkel van A&M voor ons ver weg is.

Ook vaste prik is een veiling van visgerei. Kortom er is regelmatig iets te doen.
Uiteraard is deelname aan de evenementen gratis en niet verplicht en kunt u ten alle tijden aan de bar gezellig sterke verhalen kwijt onder het genot van een biertje of een frisje.

Hulp, begeleiding en informatie

Voor de beginnende  vliegvisser is er desgewenst begeleiding vanuit de vereniging. Zo worden beginners wegwijs gemaakt in het fatsoenlijk leren casten, hoe zet ik een leader aan mijn vliegenlijn, hoe begin ik met vliegbinden, etc. Er zijn altijd wat complete hengels aanwezig om een worpje te doen en er is basis materiaal aanwezig om een eerste vliegje te binden.
De gevorderde vliegvisser komt bij onze vereniging ook aan zijn trekken. We kennen het allemaal wel, die vervelende ingeslopen foutjes bij het casten, die kunnen bij ons na wat advies weggenomen worden. Dat ene vliegje dat nooit helemaal wil lukken, na wat bindinstructies heeft u het zo in de vingers.
De echte cracks zijn natuurlijk ook meer dan welkom, daar kunnen we tenslotte allemaal veel van leren.

Diverse leden maken elk jaar verschillende vistrips binnen en buiten Europa. Ook hun kennis is handig als je zelf ook een dergelijke trip wilt maken.

We zijn als vereniging geabonneerd op de volgende tijdschriften; VNV magazine, De Vlaamse Vliegvisser en …….. vele jaargangen zijn bewaard en kunnen altijd ingezien en geleend worden.
Ook staat onze uitgebreide bibliotheek ter beschikking die allemaal te leen zijn voor een klein bedrag. En last but not least is er vrijblijvend een groepsapp voor alle leden voor de laatste nieuwtjes, weetjes en feitjes.

Maar we zijn vooral een gezelligheidsclub. Heb je interesse kom dan gewoon een paar keer langs op een dinsdagavond en als het bevalt kun je lid worden voor 55 euro per jaar.

Tot ziens in ons clubhuis.