Nieuws

De VNV komt naar je toe.

De thema avonden die in het verleden met name in de Regio Noord-Oost werden georganiseerd, krijgen een landelijk vervolg.
Op een vijftal locaties, verspreid over Nederland, worden dit najaar en het komend voorjaar een serie VNV thema avonden georganiseerd.

De eerste serie lezingen heeft als titel  Hogere Viskunde

De lezing wordt verzorgd door niemand minder dan Pieter-Bas Broeckx.
Velen van u zullen hem kennen van de vele publicaties die hij op zijn naam heeft staan.
Hij was ook lid van de Kernredactie Binnenland van de VNV.

Hij heeft gestudeerd aan de Hogeschool Zeeland en is afgestudeerd als aquatisch ecoloog aan de Universiteit van Wageningen. Tegenwoordig  werkt hij voor Bureau Waardenburg, een ecologisch adviesbureau. Hier houdt hij zich voornamelijk met diverse monitoringsprojecten bezig en is hij met name gespecialiseerd in visonderzoek.

Voor ons vliegvissers is het belangrijkste dat hij ook fanatiek en succesvol vliegvisser is die bereid is zijn kennis over de vis en het vissen erop met ons te delen.

Door zijn wetenschappelijke achtergrond  kijkt Pieter-Bas op een andere manier naar vissen en visgedrag. Dit heeft gezorgd voor een beter inzicht in het gedrag van vissen
Hij zal zorgen voor een verdiept inzicht in wat de vis beweegt, hoe de vis reageert en waarom de vis de ene keer bijna alles wat hem voorgezet wordt met graagte consumeert en de andere keer zeer selectief is of helemaal geen zin heeft.

Op een onconventionele manier licht hij de ideeën en waarnemingen toe. Op deze avond wordt je geïnspireerd om na te denken waarom een vis doet wat ie doet en hoe je daar als (vlieg)visser je voordeel mee kunt doen. Na het bijwonen van deze lezing zal je de volgende keer met een ander inzicht aan de waterkant staan.
Kortom hij biedt ons een inkijkje in het vissenleven waar we ons voordeel mee kunnen doen. Je mag deze avond dus niet missen.

De thema-avonden zijn gericht op de VNV leden en leden van een club die bij de VNV is aangesloten.  De toegang is gratis.

Zwolle           
Dinsdag 8 oktober 2019;
Sio Zalencentrum; Thorbeckelaan 2; 8014 AZ    

Bilthoven      
Dinsdag 12 november 2019;
Leijenseweg 115; 3721 BC  (Sportvisserij Ned.)              

Veldhoven   
Dinsdag 10 december 2019;
Party centrum ’t Witven; Runstraat 40; 5504  PE

Vlaardingen
Dinsdag 18 februari 2020;
VVV Kunst en Vliegwerk, Zwaluwenlaan 480, 3136 VH Vlaardingen.

Alkmaar      
Dinsdag  10 maart 2020;
Wijkcentrum De-Oever; Amstelstraat 1; 1823 EV  Oudorp (Alkmaar)

Voor alle locaties geldt: ontvangst met koffie en thee vanaf 19.30 uur

Aanvang lezing 20.00 uur; einde tussen 22.00 en 22.30 uur

Aanmelding per email aan Piet van der Sar; sar@telfort.nl is noodzakelijk i.v.m. met de maximale zaalcapaciteit (max ca 50 personen) en dat geeft ons ook de mogelijkheid dat we u kunnen bereiken als er onverhoopt iets mis mocht gaan of verandert.

————————————————————————–

Bericht van de kanovereniging

Alle werkzaamheden die we aankomende maand gaan verrichten.

Kort samengevat:

  • Riool wordt aangelegd aanstaande dinsdag/woensdag.
  • De oude sceptictank wordt 4 of 5 mei verwijderd
  • Er wordt over 3 weken 4 kuub aarde geleverd
  • Nieuwe bomen en planten worden gepoot op 11 mei.

Op 11 mei is onze klusdag. Als jullie het leuk vinden mogen jullie ook komen. Maar voel je niet verplicht.

Groeten,
Henk Hutink

ZKV de Sprinters

————————————————————————–

Nederlands Vliegvissers Gezelschap

Extra Thema-avond Engeland Schotland

De VNV organiseerde op woensdag 6 maart 2019 een Thema avond over het vissen op forel en vlagzalm in Engeland en Schotland, gepresenteerd door Hans van Manen. De belangstelling voor deze avond was zeer groot. Maar helaas kon een groot aantal mensen niet aanwezig zijn, mede omdat Zwolle voor de westerlingen onder ons net iets te ver rijden was.
Voor hen die niet aanwezig konden zijn organiseert het Nederlands Vliegvis Gezelschap in Den Haag op 18 April een extra avond. Opgelet, het NVG denkt extra 15 gasten te kunnen ontvangen. Dus (om teleurstelling te voorkomen) is het verstandig om je even aan te melden: rbaay@hetnet.nl

Hans van Manen is een fervent vliegvisser en heeft veel ervaring in Engeland en Schotland waar hij ieder jaar een of meerdere keren gaat vissen. Hij vist niet alleen op vlagzalm en forel, maar hij is ook een hartstochtelijk zalmvisser. Maar het accent van zijn presentatie deze avond zal liggen op forel en vlagzalm.  
Wellicht kan deze avond voor vliegvissers die, wel eens in die landen zouden willen gaan vissen, een duwtje in de rug zijn om daadwerkelijk daar eens heen te gaan.

Natuurlijk zijn wij van Weight Forward hier ook welkom.

LET OP: Wel belangrijk is dat een ieder zich even aanmeld bij Richard rbaay@hetnet.nl of bij ons eigen WF-lid nickverbeek@planet.nl

Deze voordracht vindt plaats op donderdag 18 april om 20:00 en is gratis.

Het adres is:
Nederlands Vliegvissers Gezelschap
Delftselaan 1
2512 RA, Den Haag

Vanuit Leiden is het een half uur rijden en parkeren in de buurt is soms even zoeken.
De ingang is recht naast een garage. Even bellen op nr 1.

Hopelijk zien we jullie dan.

Met vriendelijke groet

Nick Verbeek
Tel: 0653 159 806

————————————————————————————–

UITVERKOOP bij FRANZ DOHLE

Franz is een particuliere verkoper uit Voorschoten. Al jarenlang verkoopt hij vliegvis materialen. Hij was vooral bekend om zijn grote aanbod van veren en haren en andere natuurlijke bindmaterialen.
Nu na al die jaren stopt hij er nu mee. Het restant van zijn voorraad is nu in de uitverkoop. Ik zou zeggen neem eens een kijkje op zijn site en mogelijk is er nog iets van je gading bij.

De website is te vinden onder  FDF – Flies for Flytying

Namens de activiteiten commissie,
Wim Brummer