De Pen – Wim van Gaalen

De Pen ontvangen van Harry, nou Harry, bedankt!!!!

Helaas ben ik wat vissen betreft heel snel klaar. Door verschillende omstandigheden komt het er gewoon niet van en met mijn nek gaat het ook niet echt gemakkelijk.

Op vakantie in Buurse een uurtje gevist aan de Buurser Beek, een heel mooi kabbelend riviertje achter Haaksbergen tegen de Duitse grens aan.

Buurser Beek

Na een gesprek met een vliegvisser die daar ook bezig was, en overigens niets had gevangen, dacht ik, ik probeer het ook even.

Het onkruid staat er op het moment dat ik ga vissen ongeveer 1,5 meter hoog met uitschieters tot 2 meter en heeeeel veel bomen op de achtergrond. Heb het een uurtje geprobeerd en naast de 10 keer vast in het onkruid toch nog een visje gevangen van zo’n 10 cm. Dat was trouwens het grootste visje wat ik daar gezien heb. Heel veel speldaas in ieder geval en in de weekenden waren er een aantal knaapjes met werphengels aan de slag om snoek te vangen, die er ook moest zitten. Niet gezien trouwens en heb toch een aardig stukje langs die beek gewandeld.

Dit is helaas de korte “De Pen” van mijn kant en ik geef hem graag door aan iemand die een mooi verhaal kan schrijven dus Ted Theisen doe je best.

Wim van Gaalen

Ik geef nu de pen aan Ted Theisen.