De Pen – Wim Brummer

De Pen . Sinds de laatste ALV hebben Mark Bouman, Harry Jansen, Wim Brummer en Rien Hezemans nagedacht over enkele activiteiten. Die wens werd tijdens de ALV uitgesproken.

Een van die activiteiten wordt ‘DE PEN’.  Je schrijft een stukje voor op de site en geeft daarna de pen door aan een ander.

Hier een eerste begin.

MAART

Ik zal het maar gelijk zeggen, KL..T.. maand dit jaar. Ik stop altijd met snoeken op 1 maart en ga dan over op voorntjes met een nimfje. En dat is dan zoeken en zoeken. Zeker als ze het op de vaste plekjes nog niet doen. De Voorweg was niks.  Zuidbuurtseweg bij de kerk is na het baggerwerk ook nog steeds niks.  Natuurlijk kun je vissen in Zoeterwoude, altijd goed voor een paar mooie voorns. Maar je wilt ook wel weer eens wat anders. Houten bij Hotel Van der Valk is een goede stek maar altijd in een ijskoude tegenwind volgens mij. Dus zoeken. Gelderswoudseweg.  Galery. Stompwijksevaart tussen de huizen. Maar ik kon ze niet vangen.

De zon ging zo nu en dan wel schijnen maar de nachten bleven maar koud. “Maart roert zijn staart”, en ik ving  in maart geen staart. Daar sta je dan weer met je drietje, stil, bewegingloos, koud, kleine klote nimfjes langs de bodem. Vaak vast en dan weer knopen met je ijskoude handen. En dan maar weer een ander stekje proberen, daar sta je dan en ik hoor de mensen denken, ‘die is niet wijs’. Nee, dit jaar was niet best. Terwijl ik nimfen erg leuk vind. Soms ga ik liever nimfen dan snoeken. Maar dit jaar niet. Wat een vervelende maand maart dit keer.

Maar terwijl ik dit schrijf is het 31 maart. Morgen is maart voorbij. De nachten zijn niet meer koud. Overdag ineens 20 graden. De kikkers paren.  De magnolia bloeit.  Er is pollenalarm en de dotterbloemen zijn knalgeel. Nog heel even en dan vang ik weer voorns op een droog vliegje.

Wim Brummer

  1. Ik hoor net op het journaal dat deze maand maart een van de warmste was ooit, heb ik dan iets fout gedaan ?

Ik geef nu de pen door aan Harry Jansen.