Fantastische visdag op ‘De Ronde Bleek’

Fantastische visdag op ‘De Ronde Bleek’

Tijdens een clubavond sprak ik Peter van der Burg en kregen we het over ‘De Ronde Bleek’. Al snel waren we het er over eens om een keer samen te gaan. Datum geprikt maar vanwege de kou helaas moeten uitstellen.

Op woensdag 25 april was het dan zover. Mooi weer, volop zon en 23 graden (ja, echt waar!). Om 13.00 uur richting ‘De Ronde Bleek’ in Sterksel. Wat vertraging door wegwerkzaamheden maar na ruim anderhalf uur en eerst een lekker ‘bakkie koffie’ stonden we om 15.00 uur op het vlot. De eerste 2 uur was het veel uitproberen om te ontdekken waar de vis mee te verleiden was. Natte vliegen, droge vliegen, poppers… het wilde niet echt lukken. Dat, terwijl de forellen soms wel een halve meter uit het water sprongen, om daarna met een klap alsof er een straattegel in het water gegooid werd, weer in het water te verdwijnen (om gek van te worden !). Rond 5 uur wist Peter toch de eerste mooie forel te verleiden, foto gemaakt en met zoveel mogelijk beleid weer teruggezet. Niet veel later volgde bij hem nummer 2 en 3. Het viel op, hoe meer de schemer inviel, des te minder kieskeurig ze werden.

Foto1

Eindelijk tegen een uur of zeven kreeg ik een aanbeet, maar (sh… ) raakte hem kwijt.
Niet veel later kreeg ik weer een aanbeet en nu was het raak ! Nu heb ik nog weinig ervaring met forellen en hun trekkracht maar… aan het bonken op de hengel voelde ik dat het ieder geval geen kleintje was. Peter stond al even met het schepnet klaar en concludeerde dan ook ‘dat duurt nog wel even, dat is een grote…’. Na 3 of 4 flinke runs kreeg ik hem langs het vlot, dacht dat ik hem uitgedrild had maar… op het moment dat Peter het schepnet in het water stak ging hij er weer als een speer vandoor. Uiteindelijk heb ik hem, mede door goede raadgeving van Peter,  toch op het vlot kunnen krijgen, het resultaat zie je hieronder.

Foto2

Geloof me: na het vangen van bovenstaande ‘kneiter’ duurt het wel even voor de adrenaline weer uit je bloed is. Hierna kwam Peter op het idee om toch het ‘baarspoppertje’ nog eens uit te proberen. In de middag had hij daar namelijk geen aanbeet maar wel veel ‘volgers’ op gehad. Dit bleek een goede beslissing en ving niet veel later nog twee mooie forellen. Vissen met een ‘poppertje’ is dus zeer de moeite waard om eens te proberen. Alleen al omdat de aanbeten op waterspiegel niveau heel spectaculair zijn om te zien ! Rond 21.00 uur vonden we het wel genoeg.

Foto3

Na een drankje en een leuk gesprek met Jan van ‘De Ronde Bleek’ en een Belgische visser weer voldaan en tevreden naar huis en het ‘mandje in’. Man wat heb ik geslapen !

Peter nogmaals bedankt voor de uitnodiging en al je hulp!

Kortom: een dagje ‘De Ronde Bleek’ is zeker de moeite waard, ik ga op zeker nog een keer terug !

Bert van Rijn

Dit bericht is geplaatst in verhalen. Bookmark de permalink.