START: Wat zijn jullie favorieten ?

Wanneer:
mei 1, 2017 @ 00:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2017-05-01T00:00:00+02:00
2017-05-01T00:30:00+02:00

Tijdens de algemene ledenvergadering is aangedrongen op wat nieuwe activiteiten en/of ideeën. Hier is er eentje.

In 2003 heeft het toenmalig bestuur aan de leden gevraagd welke nimf voor hen de favoriete was om mee te vissen in de Noord Aa. Er werden ca 25 nimfen en nimfjes aangeleverd met een korte bindomschrijving. Wat meteen opviel was dat alle nimfen anders waren. Als er een overeenkomst  was dan bestond die uit de gebruikte goudkoppen. Kijk maar eens naar onderstaande foto.

vliegenvoornoordaa


We willen jullie nu iets anders vragen. Wat zijn jullie favoriete nimfen en/of droge vliegen die je gebruikt in Nederland of bijvoorbeeld in Duitsland. Lever ze in met een paar regeltjes bindbeschrijving zodat men een idee krijgt hoe ze te maken zijn. Wij maken er dan foto’s van en bundelen dat.

We kunnen ons voorstellen dat er soms behoefte is aan meer uitleg over de bindwijze. We gaan er van uit dat je er dan ook eentje wilt voor binden. Aan je vismaatje of aan meerdere personen.

Dus kom op met je geheime vangers of met die hele simpele altijd vangende vlieg en lever ze in bij Harry Jansen, Mark Bouman, Wim Brummer of Rien Hezemans dan zorgen zij voor de rest.

Activiteitencommissie

Bookmark de permalink.