We gaan weer lekker!

We gaan weer lekker.

We schrijven woensdag 16mei 2012. Je kunt geen krant meer open slaan of Tv aanzetten of we worden overspoeld met recessie nieuws.  Of er geen leuke dingen meer gebeuren in ons fijne kikkerlandje.  Alleen slecht nieuws lijkt nog nieuwswaarde te hebben. Ik zit hier op mijn kamertje met mijn Pc onder handbereik te bedenken waar ik de mooie nieuwe site van ons aller cluppie nu eens mee op moet leuken.

Heb ik uberhaupt wel wat leuks te melden? Ja zeg ik dan zeker wel ! Met de clubavond van gisteren nog vers in mijn geheugen kan ik niet anders zeggen dat het weer ouderwets druk was gisteravond.  Hanafi Saleh & Klaas van der Heijden waren vanuit de hofstad gekomen om ons wegwijs te maken in het betere knip & plak vliegbindwerk. Duidelijke instruktie, makkelijk mee  te binden patroontjes in allerlei kleurschakeringen, zeker een leerzame avond! Zie de plaatjes hieronder.

Leuk te zien ook dat de oude rakkers die een tijdje andere dingen aan hun hoofd hadden weer terug waren op ons oude honk.  Maar zeker even leuk is het te zien dat we weer lekker in de lift zitten met ons leden aantal. Het lijkt wel of we er iedere week nieuwe enthousiaste mensen bij krijgen. Leuk te om te zien dat mensen makkelijk aanhaken in onze “mannenclub” zou mijn collega en vriend, tevens nieuw lid Hans van Lieshout zeggen. Hieronder een kleine foto-impressie van onze eerste 2 vliegvisavonturen.

 

Het is dus niet alleen kommer en kwel dat de klok slaat. In deze barre tijden gaan mensen gezellig samen zijn misschien weer wat meer waarderen. Ik zeg altijd een Tv programma kun je opnemen, een gezellige avond niet! Als ik denk aan alle leuke dingen die ik in mijn vliegvisclub leven heb meegemaakt kan ik niets anders zeggen dan dat ik vandaag nog lid zou worden van ons cluppie als ik dat nog niet zou zijn. Mijn vaste en oudste vismaat Fredje waarmee ik al meer dan 20 jaar vis ben ik op de Leidse tegen gekomen.  Mensen die er een hebben zo’n vaste vismaat weten dat je dat niet in geld uit kunt drukken. Ook met andere leden van onze club heb ik tal van leuke dingen mee gemaakt. Marcootje die me iedere clubavond op pikt en tegenwoordig regelmatig achter onze bar staat en waar ik ook al fraaie plaatjes met mooie vissen van heb mogen schieten. Onze nieuwe webmaster Ruud met zijn broer Jeffrey de secretaris van onze club. We mogen ons gelukkig prijzen ze er bij te hebben. Carl ten Napel gaat ook weer lekker! Mensen check ff zijn nieuwe Snoekspinstangetjes Carl is bovengemiddeld handig en maakt die dingen zelf, beter is er niet voor de streamervisser. En hij verkoopt ze haast tegen kostprijs. Zonder kun je niet! Evenzo belangrijk zijn de vaste waardes binnen onze geledren ik pik er zo maar eentje uit Bart de Korte opent nog steeds bijna altijd ons clubhuis zodat we rond zevenen al gelijk aan de koffie kunnen. Gertjan Uijleman die de beginners nog regelmatig een helpende hand biedt.  Dennis de 2de penningmeester  werpt zichzelf ook regelmatig op als afsluiter van het clubgebouw. Al met al gaan we lekker met elkaar jongens. We hebben de laatste tijd behoorlijke inhaalslagen gemaakt en dat is tegen de verdrukking in. Daar waar de meeste clubs met leegloop kampen zijn wij weer bijna terug op ons oude niveau. Dat betekend niet dat we nu maar onze lauweren kunnen rusten. We moeten wel doorpakken! Gaan we doen ,zeker weten! De nieuwe leden en andere mensen die er behoefte aan hebben ga ik  persoonlijk bijschaven in bindtechnieken. Daar waar ik het niet meer kan behappen gaan we specialisten inschakkelen die wel over de gevraagde technieken beschikken om jullie allen naar een hoger plan te tillen. Fred heb ik gisteren gesproken en de werplessen  gaan ook weer een aanvang nemen. Volgende week  22 Mei hebben we A& M Fishingtackle op het programma staan. Sla je spaarpot maar aan stukken mannen. Goede Vliegenlijntjes voor 12 eutjes! haakjes, hengeltjes, netjes alles van top kwaliteit voor zeer concurerende prijzen zeker de moeite waard om ff langs te wippen. Bij deze zeg ik dan ook, ik zie jullie graag weer volgende clubavond.  En dat blijf ik zeggen totdat ze er niet meer zijn.

Greetz Ted

Dit bericht is geplaatst in verhalen. Bookmark de permalink.