Forel vissen Ruigenhoek

Zaterdag 18 oktober 2014

ruig1ruig2

 Albert kwam met het geweldige idee om een uitje te organiseren naar de forelvijver “De Ruigenhoek”.
Toen ik de naam hoorde vertrouwde ik het in eerste instantie niet helemaal ,maar het is echt een forelvijver en niet wat u denkt.
Aangekomen werden we ontvangen door Rick( eigenaar van de forellenvijver) met koffie ,snel dat bakkie achterover en vissen maar want we hadden er zin in !
De plas heeft de vorm van een hoefijzer en is ongeveer ter grote van een voetbalveld ,dat een putje taai kan zijn weten we allemaal. Mensen denken vaak die vis kan nergens heen dus die vangen we wel even ,maar zo is het vaak toch niet.
We gingen met de hele club de plas op en iedereen zocht een stekkie.

ruig3 Gert-jan & Henk gingen in de hoek staan waar de wind op staat en daar bleek het al snel raak te zijn de forel deed het daar zeer goed ,waarschijnlijk omdat daar in die hoek een hoop voedsel ligt en later bleek ook dat dat de hoek is waar de vis word uitgezet ,zou het toeval zijn of kunnen deze mannen echt vissen.
Er stond een aardig windje dus een plek met wind in de rug was wel een pre, zeker voor mij als beginner en nog een aantal van onze leden met mij hadden daar ook wel de voorkeur naar.
Er werd op de plas moeizaam zo nu en dan een visje gevangen ,het was niet wild ,de vissen werden gevangen op droog ,woolybuggers ,nimphen ,de een pakte ze op groen en de ander op bruin dus zeg het maar.
Mark de Vos ving zijn eerste forel op een nimph dus zijn dag kon al niet meer stuk ,de eerste is altijd de mooiste !
Henk ving 2 forellen op droog en ging helemaal uit zijn dak ,we hebben weer van je genoten henk !!

ruig4

ruig5Dat constant van vlieg wisselen een vis oplevert is wel gebleken ,ik had echt heel mijn vliegendoosje al geprobeerd. We hebben op de vereniging onder begleiding van Gert-jan ooit een doosje voor Oostvoorne gebonden en daar had ik nog een groen rups achtige vlieg in zitten dus ik dacht, “ ach dan knopen we er nog maar weer eens aan” ,ik liet hem rustig driften op de stroming van de wind en ineens BAM ….RAAK !!! eindelijk de eerste vis op mijn ECHO #4 glashengel en die ging me daar flink krom ,een geweldige dril! Het bleek om een mooie regenboog te gaan van 48cm. Ruud bedankt voor het scheppen en Mark jij voor de mooie plaatjes !

ruig6ruig7

 

 

De zon liet zich lekker zien vandaag en het was tijd voor de lunch ,je krijgt toch wel trek van al dat knopen 
Er werd een lekkere tomatensoep geserveerd,broodje kroket en een stuk stokbrood met knoflook boter.

Rien wilde liever groentesoep want die is vegetarisch en die dacht dat er vleestomaten in de soep zaten verwerkt.
Na de lunch gingen we weer lekker verder vissen en we kwamen er ook achter wat het geheim van Gertjan ,Bart en Henk R was ….BROOD !!! ze voerden brood en hadden er een broodvlieg of een pluizig zalmeitje aan geknoopt en ze klapten er achter elkaar op ,de grootste lol hadden ze, want er hoefde maar iets het water te raken en HOPPA ! ze hadden er weer een forel aan zitten.
De organisator van het uitje sloeg ook even zijn slag in de hoek waar de klappen vielen zeg maar , Albert pakte in no-time 10 forellen.

Het was een fantastische dag en heel gezellig met z’n allen mannen ,wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

..Albert bedankt voor de organisatie !!

 

ruig8

 

 

Rob Baks

 

Dit bericht is geplaatst in verhalen. Bookmark de permalink.