Met Weight Forward een dagje Ruigenhoek

Zaterdag 18 oktober 2014

Dagje Ruigenhoek.

ruig9
Op 18-10-2014 werd er door ons clubje een dagje forellenvissen georganiseerd op een forellenvijver. Om de rijafstand niet al te groot te maken werd gekozen voor de Ruigenhoek te Utrecht, mede omdat enkele leden daar dit jaar al enkele malen met meer of minder succes de forellen hadden belaagd.
De eigenaar Rick Baars had een leuk arrangement voor ons in de aanbieding, te weten
8.30 uur ontvangst met koffie en…….
Tot 12.00 uur vissen met tussendoor nog een keer koffie
12.00 tot 13.00 soep met brood, broodje kroket , melk, koffie, karnemelk
13.00 tot 16.00 uur weer forelvissen
En dat voor de prijs van € 28.50
Er zou speciaal voor ons ook verse forel worden uitgezet waarvan 1 hele dikke van 5 kg.
Van de 16 man, dus veel te weinig gezien het aantal leden dat onze club heeft, die zich hadden opgegeven bleek er één te zijn die niet kwam opdagen, zonder kennisgeving. Dat is echt heel prettig voor de organisatie. Een telefoontje of een mail is toch niet zo lastig.
Henk Rottmann  samen met Gertjan Uileman  als eersten bij de plas, stond meteen bij de eerste worp al een forel te drillen dus werd bij iedereen de vangdrang enorm hoog. Henk en Gertjan hadden dan ook gelijk de beste stek te pakken, de hoek waar de wind op stond. Het oude gezegde “wind op de hand, vis aan de kant” bleek dus weer te kloppen.
De anderen verdeelden zich rond de plas en er werd met tussenpozen forel gevangen maar wel heel wisselend. Zo ving Henk R binnen de kortste keren 4 mooie forellen, Gertjan stond net als ondergetekende regelmatig met een kromme hengel maar bij de anderen waren de vangsten niet om over naar huis te schrijven, zelfs niet na het uitzetten van de verse vis.
Balansopmakend bij de koffie en later bij de lunch bleek dat er nog 4 mensen zonder vis waren.
Ondertussen hadden sommige “broodvissers” ontdekt dat de forellen met brood heeeeeeel goed te lokken/voeren waren en dat dan een witte streamer of een namaak broodvlieg wonderen deed, ik zal geen manen noemen maar het waren de mensen die ’s morgens het vaakst met een kromme hengel stonden.
Mij persoonlijk bleek dat een zalmeitje, rose of geel ook heel goed een broodkorst o.i.d. imiteerde en dus vangsten opleverde.  Maar ook een Daddy longleg (langpootmug, die wel heel veel weg had van een meivlieg) met wit lijf leverde forel op. Ik was aan het einde echt van de dag de tel kwijt ik denk ergens tussen de 15 en 20 forellen geland te hebben, waarvan 1 bruine forel. Bart de Korte had ook nog een bruine forel. Henk Rottman en Gertjan Uileman waren denk ik de koplopers met vangen, hoewel Carl zonder broodvlieg en niet in de tophoek het met 6 forellen ook niet verkeerd had gedaan.
Toen er aan het eind van de dag de balans werd opgemaakt waren er nog maar 2 blanks over, waarvan er één met twaalf aanbeten en toch geen vis. Bijkomend probleem daarbij was o.a. de slack in de lijn door de wind en dat de dus veel aanbeten miste.
En die hele dikke 5 kg forel ………..die is niet gevangen hoewel Carl ten Napel die waarschijnlijk wel heeeeel even aan de lijn heeft gehad.
 
Al met al in mijn ogen een geslaagde dag, alleen jammer dat er te weinig leden acte de présence  gaven.
Albert.

Dit bericht is geplaatst in verhalen. Bookmark de permalink.