Verslag 20 jarig jubileum door de leden

Bert van  Rijn

Wat een mooie zonnige dag en dat op 29 september!
Mooie vijver met een goede visstand, goed restaurant waar we met zijn alle lekker gegeten hebben.
Geweldig dat je zowel vanaf de oever, steigers, vlot en Belly-boat kon vissen.
Ook waren er een aantal prijzen ter beschikking gesteld voor de meest gevangen vis.
Jammer, zelf niets gevangen… misschien minder werken en meer vissen?
Ik heb een geweldige dag gehad met al mijn vismaten van de club en daar gaat het om… toch!

Ted Theisen

Gelukkig hadden we een goede opkomst en alle mazzel met het weer.
Dat het moeilijk zou worden was al snel duidelijk. Het water lag er bijna rimpeloos bij dus de vis had alle tijd om ons aasje te controleren.
Tedje had besloten de Belly-boat te gebruiken en daar had ik geen spijt van aangezien ik lekker een beetje kon dobberen en de de hele plas rond kon. Bijna de hele dag met de droge vlieg gevist. Eerste aanbeet was mooi om te zien de kleine forel nam mijn vliegje heel rustig van het wateroppervlak. En ik sloeg rustig helemaal mis. Oeps!!
De tweede aanbeet had ik mijn zenuwen beter onder controle en deze vis bleef plakken. Aan het einde van de dag nog een kans op een Stimulator en ook deze vis bleef hangen. Aan het einde van de dag heerlijk afgesloten met een hapje en een drankje. Wat wil een mens nog meer?? Op naar de volgende 20 mannen!!

Wim van Gaalen

We hebben een hele fijne middag genoten van het uitzicht over de plas. Helaas werd er slecht gevangen.  Persoonlijk helemaal niets, geen aanbeet gehad, zowel op droge vlieg als nymphen en streamers. Wel heb ik aan heleboel mooie plaatjes kunnen schieten die ook op de site beschikbaar komen.

Henk Dunsbergen

Wat een mooie dag. Het begon met een bakkie en een gebakje. Optuigen en daarna met Albert en Rien op het vlot. Zon en vlak water. Ik begon met iets wittigs dat dreef. Kort na de worp zag ik een forel draaien. Hij pakte het aas. Hebbes dacht ik maar nee. Hierop met het vlot de kant opgezocht. Daar zagen wij een school  zwemmen. Met een verre worp lukte het Albert met een kleine bruine vlieg de eerste forel te pakken. Het viel niet mee want de forel zwom onder het vlot door. Uiteindelijk werd hij geland.
Even later ving Albert de tweede. Na enige tijd lukte het mij om een grote forel te haken. Het vijfje boog goed door. Ik kon niet voorkomen dat hij onder de lijn van het anker door zwom. Ik vreesde het ergste maar gelukkig zwom hij dezelfde weg terug. Na de landing bleek hij groot te zijn. Hij werd geschat op ongeveer 60 cm.
Het tweede deel van de middag werd vanaf de kant gevist. Zonder resultaat. Na afloop nog een heerlijk biertje en een smakelijk buffet. Een fijne dag.

Jouke Zwiers/Benthe Zwiers

Een leuke dag waar we samen (Benthe nog iets meer dan ik) flink naartoe hebben geleefd. Eindelijk eens echt op forel vissen. Even verkennen, daarna snel een gebakje en een kop thee naar binnen werken en gaan vissen!
Al snel de eerste vis op de kant. Met enig oprekken en een beetje goede wil kwam dit baarsje op een centimeter of 4. Maar vis is vis. Flink veel aanbeten gemist op de droge vlieg. Langzaam aan eens naar de natte vlieg. Weer wat spannende runs. Maar niets beet door. Dan maar een hazenoortje eraan hangen. Daar kwam een dikke forel bij. Na een mooie dril en mooie foto weer een tijdje niets.
Daarna wat baarsjes en een mooie tip van een collega visser. Klein stukje zonker op een haakje. Raak! Forel aan de haak en de hengel maar eens aan Benthe gegeven die deze grote vis netjes op de kant bracht. Op naar de volgende vis. Bruine zonkertje was niet meer interessant, dus een felgekleurd baars streamertje eraan gehangen die iets dieper liep. Vonden twee mooie baarzen een goed idee. Tot slot een enorme klap op de hengel en de lijn verdween de diepte in. Een klein forelletje met nieuwe duracel batterijtjes ging ermee van tussen. Na een mooie dril, deze ook op de kant gekregen.
Onder toeziend oog van steeds meer mede-clubleden nog een aantal vissen gemist en toen was het tijd. Gelukkig had Benthe vrienden gemaakt en op deze manier nog zes mooie vissen ‘gevangen’. Plus haar baarsje en de vis die ik haakte en zij landde, maakte haar winnares van het toernooi.
Trots vertelde ze hier ’s avonds ‘ honderd uit’  over aan mama, opa, oma en broertjes. Ook de juf op school is inmiddels volledig op de hoogte.

Een super geslaagde dag! Op naar de volgende keer!

Dit bericht is geplaatst in verhalen. Bookmark de permalink.