Rook Event 2012

Mijn week van  6 t/m 13-9-2012.

Omdat ons cluppie altijd om kopie verlegen zit werd ik op 5 september j.l. door onze secretaris en onze voorzitter aangesproken in de geest van “we zagen in de Nederlandse Vliegvisser  een stukje van jouw, waarom schrijf je niet eens wat voor onze website?”

Dus dan maar eens al mijn literaire vuur bij elkaar geschraapt en achter het kompjoetertje gekropen om het een en ander bij elkaar te knutselen en begin dan maar op 6 september 2012. Omdat ik op maandagavond en woensdagmiddag nog altijd de fysiotherapeut moet bezoeken voor mijn zwakke onderdanen  en dan altijd totaal uitgewoond thuiskom heb ik pas tegen de avond weer moed en energie om iets te gaan ondernemen, zo ook dus afgelopen woensdag, maar het weer is mooi dus het kriebelt. Tegen een uurtje of half zeven naar de Dobbe bij het Stadhuisplein, lekker dicht bij huis en het automobiel kan dicht bij het water worden gestald zodat er niet veel gelopen hoeft te worden. Bij de trap helemaal niets dus een stukje doorgelopen langs de hoge kant van de Dobbe en bij de bocht naar links (meestal een goede stek) een worp gemaakt. In het afzinken een aanbeet en , oh wonder, een brasem. Twee, drie worpen daarna een knal van een aanbeet en mijn lijn schiet hard richting open water, ik denk nog “zal wel een snoekje zijn die zich heeft vergist”. Maar nee het gedrag in het water is niets des snoeks, dus ik denk ”een klein karpertje”. Weer verkeerd gedacht door de ouwe man, ik zie opeens wat rooie rijder achtigs, maar meteen gaat het door mijn hoofd” die kan ik hier nooit landen met maar 12/100ste tippet. Dus heel voorzichtig richting trap gelopen  en daar met de stramme botten heel diep doorgebogen en de ruisvoorn weten te landen en dan, geen meetlatje, geen telefoon met fototoestel  bij de hand, dus maar even een beetje meten bij een steen en geschatte grootte wordt door mij op ca 40 cm berekend. Mijn grootste ruisvoorn ooit aan de vliegenlat. Daarna nog een paar kleinere ruisertjes gevangen maar mijn week was perfect begonnen.

Omdat ik de smaak te pakken had op donderdagavond vismaat Ron gebeld ,maar die moest zo nodig op zijn logé hondjes passen,  weer naar de Dobbe en totaal 6 ruisvoorns van ca 15 tot 25 cm. Voor een uurtje ’s avonds niet verkeerd.

Omdat mijn weekend altijd in het teken staat van huiselijke werkzaamheden zal ik jullie daar niet mee lastig vallen en ga dus verder op 10 september 2012.  Na de middag naar de Burmadepolder bij de manege. Een paar kleine ruisvoorntjes gevangen en wel 100 heeeeeeeeeeeel grote brasems gezien. Mijn halve vliegendoos uitgeprobeerd op die brasems maar noppes, nada,  oftewel zoals het spreekwoord (zelf bedacht) zegt  ‘vis die je ziet vang je zelden”,  dus verkassen naar de beeldentuin in de Bentpolder. Oppervlakte activiteit genoeg maar zo te zien klein grut. Toch maar proberen met een zwart droog vliegje, meteen een paar van die spetteraartjes en vliegje gaat onder en er gebeurt verder niets. Bij het opnemen van de vlieg zie ik een boeggolf achter mijn vlieg en denk dat is het!  Droge vlieg gesopt en dan strippen, resultaat, ik was de tel kwijt, ca 30 of 40 ruisvoorns allemaal in de grootte van een 15 tot 25 cm. Dus een perfecte middag.

Komen we aan de dinsdag 11 september, ‘ s morgens al even stil gestaan bij “Nine Eleven” toevallig was de beruchte 11 september met de Twin Towers ook op een dinsdag, dus toen ook een clubavond. Tegen een uurtje of 7 ’s avonds naar het clubhuis en denk als ik aan kom rijden “Al Qaida” zal toch niet bij ons clubhuis hebben toegeslagen. Grote rookwolken rond het gebouwtje. Maar als ik dan uitstap geeft de geur meteen al aan wat er aan de hand is “het Grote VVV Weight Forward Rook Evenement”. Als ik arriveer zitten en staan alle aalscholvers al te wachten op hun visje, en terwijl die avond een voetbalwedstrijd zal zijn van de overbetaalde en zwaar overschatte Nederlandse elftalspelers is de opkomst bij onze club al grandioos. De ROKERS en hun Kompanen zijn druk in de weer met tonnen, geheime recepten en andere geheimen voor wat betreft de samenstelling van hun rookattributen. Als pure consument heb ik maar één doel “ smikkelen en smullen” en dat gaan we doen. Heerlijke forel, rode poon en makreel en niet te vergeten een heerlijk stuk zalm. Jongens, bedankt perfect gedaan. Ik heb de voetbal echt niet gemist en ik denk zelfs dat het andersom is, de voetbalkijkers hebben wel iets groots gemist, n.l. een fijne sfeer met gelijk gestemde zielen in een heerlijk ambiance. En met de gerookte makreel die overbleef en die ik kon kopen heb ik meteen thuis een goede beurt gemaakt.

Ik heb dit stukje de titel ‘Mijn week van 6 tot 13-9-2012 meegegeven omdat op 12 en 13 september  de club van die Geblondeerde, zijn naam krijg ik echt niet door mijn keel, tijdens de verkiezing een heerlijke nederlaag  kreeg en de Partij voor de Dieren geen overwinning heeft kunnen boeken, was het voor mij dus een topweek. Dat de PvvD niet won is voor ons vliegvissers een goed bericht omdat die sekte het vissen wil verbieden. De zottin.

Albert

Hieronder een fotoimpressie van het Rookevent

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in verhalen. Bookmark de permalink.