Nieuw lid Dirk de Heer stelt zich voor.

Nieuw lid Dirk de Heer stelt zich voor.

Als kleine jongen was ik al een gepassioneerde visser en aan de waterkant kon je mij altijd vinden. Gedurende het jaar in Nederland en tijdens de zomervakanties in Denemarken.

Zittend in het van ochtenddauw vochtige gras genoot ik van de zonnestralen die over het water glijden en de prachtige natuur in polder van Boskoop (toen nog met de koeien in de wei). Urenlang kan ik staren naar mijn dobber of quivertip in het vredige landschap en ondertussen genietend van de volkomen rust.

Ook heb ik menig metertje gelopen met mijn spinner en kleine plug op zoek naar baars en snoek. Met mijn dierbare Jan Scheiner hengels en mijn old fashioned Engelse Split Cane hengels  breng ik menig uurtje aan de waterkant door, hopend op die mooie karper, brasem of voorn.

 

Is er even geen tijd om te gaan vissen, dan lees ik in hengelbladen zoals de Beet, Course Fishing en mijn natuurlijk vertrouwde Jan Schreiner boeken hoe ik naast het visplezier ook mijn technieken kan verbeteren. Altijd op zoek naar die betere knoop, nieuwe onderlijn montages en aas presentaties. Als er een hengelsportbeurs is of een nieuwe hengelsportzaak dan gaat mijn hart altijd sneller kloppen van een oude Mitchell, Pelikaan of Abu molentje. Het is dan altijd fijn om even zonder je vrouw te kunnen shoppen.

Vanwege mijn werk heb ik de afgelopen 4 jaar in Engeland gewoond. Daar ben ik in aanraking gekomen met vliegvissen. Een heel nieuwe wereld ging voor mij open. Gefascineerd door de prachtige werp technieken en de eindeloze hoeveelheid vliegjes ben ik een Orvis winkel binnen gestapt in Farnham. Na een onnavolgbare whiskey avond werd ik gelijk verliefd op de vliegvishengel Orvis T3 Mid Flex hengel.

Ik hoop over een tijdje te kunnen demonstreren hoe de lijn aan mijn vliegvishengel langer en langer wordt en zich strekt en kromt in de lucht, als een lange golvende zweepslag (Ja Fred ik ben mij ervan bewust dat er nog een lange weg is te gaan J). Ook  zijn inmiddels de eerste nimpf en streamer gecreëerd, dankzij de bind avonden op de vereniging. Ik kijk er naar uit om die op het water te zetten als een “echt” insect en deze weer op te pakken en met twee of drie lange worpen terug te zetten op het water. Het zal een verrukkelijk gezicht zijn om een vis tot vlak onder de oppervlakte te zien stijgen en daar mijn droge vlieg weg te zien snappen.

Ik heb inmiddels al gemerkt dat er geen volleerde hengelaar bestaat. Oefening baart kunst en heren bedankt voor de talloze goed bedoelde adviezen en tips. Dank voor de gastvrijheid en looking forward to improve!

Dit bericht is geplaatst in verhalen. Bookmark de permalink.