Snoeken in Stolwijk

 

Visdagverslag Stolwijk 20-10-2012

Visdagverslag Stolwijk 20-10-2012

Verslag een dagje snoeken met Weigt Forward in de polder van Stolwijk met de streamer.


Deze dag in Stolwijk is wel een traditie geworden hoewel verleden jaar door de weersomstandigheden deze dag is geannuleerd.

Natuurlijk zijn er altijd een aantal leden waarvoor het de eerste kennismaking was met deze echte Hollandse polder.

Onder leiding van Jan Benard zijn er afgelopen dinsdag de nodige streamers gebonden om deze in de praktijk te testen. Zaterdag 20 oktober 2012 was het weer zover.

Verzamelen om 8.00 uur bij het clubgebouw in Zoetermeer om van hier uit te vertrekken naar het wapen van Stolwijk een echt oud Hollands café met veel sfeer. De opkomst was 100% van de 16 leden die zich voor deze dag hadden opgegeven grote klasse, zo zien we het graag op deze dagen. Om 9.00 uur zijn we compleet om na de koffie te gaan vissen.

Ik hoop dat iedereen nog is bij gepraat dit geldt vooral voor de mensen die in dit gebied onbekend waren.

Ik neem aan van wel, want ik zag dat er groepjes waren gemaakt om naar het viswater te gaan in deze polder.

De afspraak was in ieder geval dat er om 13.00 uur gezamenlijk de lunch werd gebruikt in het Wapen van Stolwijk.

Ik heb zelf gevist met Hans Harm en Peter van Eijsden. We zijn begonnen in benedenkerk in de achterwetering die langs de weg loopt niet altijd zo prettig vissen veel verkeer.Maar wel bruggetjes en gaatjes waar altijd wel een snoekje ligt. Er was op sommige plaatsen niet of nauwelijks te vissen door dat het helemaal dicht lag met kroos maar door veel te lopen kom je wel weer open plekken tegen. De snoek was wel los we vingen 5 snoeken in de maat 60-70 cm aardige snoeken aan de vliegenhengel plus de nodige losschieters al met al een leuke ochtend. In de middag werd er gevist in Berkewoude de snoek was minder enthousiast maar er kwamen nog wel 3 stuks op de kant en diverse losschieters. Bart, Gert-Jan en Mark hebben in de ochtend gevist, maar meer dan een aanbeet voor Mark leverde dat jammer genoeg niet op. Dus besluiten we om terug te lopen naar de wetering die langs de weg loopt en wat meer beschut ligt door de daar aanwezige boerderijen. Al vrij snel krijgt Gert-Jan een aanbeet maar hij kan hem helaas niet verzilveren, wat hem de rest van de ochtend helaas nog vaker zou overkomen. Niet veel later haakt Bart op nagenoeg dezelfde plek een aardige snoek maar deze geeft al snel de streamer terug.

Inmiddels zijn we toe aan een bakkie snert en dus zetten we koers naar het Wapen van Stolwijk.De soep en de broodjes smaken goed na een paar uur in de buitenlucht. Tijdens het eten komen we op de hoogte van de ervaringen van de andere vissers. Er zijn wel de nodige snoeken gevangen.Peter meijerink ving s,morgens in de Stolwijkse vaart nabij het industrieterrein een snoekje van 59 cm en de andere twee ,s middag langs de Schoonouwenseweg..

Bart Remmerswaal ving in de ochtend een snoek van 65 cm aan de zonkerstrip plus twee aanbeten die niet verzilverd konden worden.

Rudi en Dennis hadden in de ochtend succes Rudi miste er nog wel een.

Als het eten en drinken er weer in zit, maken we ons op voor de middag. Het is prachtig weer, dus het is geen straf om weer naar buiten te gaan Bert , Gert-Jan en Mark moeten helaas opgeven in verband met rugklachten.In de middag wordt er nog aardig snoek gevangen zoals Dennis en Rudi weten beiden nog 2 snoeken per persoon te landen aan de Goudseweg..

Tegen vijven verzamelen nog een aantal leden in het Wapen van Stolwijk om de dag af te sluiten met een drankje.

Dan blijkt dat er 18 snoeken zijn gevangen. Hans ving volgens mij de grootste, van 74 centimeter. Een paar mensen zonder vis, maar de meeste vingen vandaag wel een visje of meer. Ik vond het weer de moeite waard, we hadden prima weer in een echt Hollands poldergebied. Bij deze dank ik Jan Benard voor de organisatie van deze dag en de voorbereiding in de vorm van het binden van streamers.

Tot de volgende visdag met hopelijk weer een grote opkomst.

 

Ton Grundmann.

 

Dit bericht is geplaatst in verhalen. Bookmark de permalink.