AU !

Zondagochtend om een uurtje of 10. Rustig weer en wat tijd dus even kijken of de snoek los is. Slootje in de buurt opgezocht waarvan ik weet dat ze bij de brugjes daar altijd wel te vangen zijn.Ik raak aan de praat met de bewoner van een mooi huis langs het water. Hij wil de brug, waar ik sta te vissen, schoonmaken met de hoge druk spuit. Ik zeg dat hij vooral zijn gang moet gaan. Wie weet wordt de snoek dan wakker.Na 2 minuten gespuit en gespetter krijg ik een aanbeet. Mooie snoek en de bewoner komt natuurlijk aangelopen. Verbaasd dat er zulke grote vissen in “zijn” slootje zitten.Ik sta wat uit te leggen over snoek en onthaak intussen de snoek. Ik zeg nog tegen de bewoner, dat doe ik altijd zo, onder de kaak, heel professioneel en terwijl ik dat zeg, gaat er iets goed fout. De snoek hangt in mijn duim. Zal je altijd zien. Het bloedde wel heel erg en gelukkig was de bewoner zo vriendelijk om een rol keukenpapier te halen om het bloed te stelpen. Na twintig minuten hield het bloeden op. Volgende keer gewoon weer opletten!

 

Wim Brummer

Dit bericht is geplaatst in verhalen. Bookmark de permalink.