Winterwijsheid

Winterwijsheid

Nog even en dan is het weer zover, we gaan weer de Winter in mannen. Wat betekend de Winter voor jou als vliegvisser nu eigenlijk? Ik vraag het me dikwijls af als ik met weemoed in de herfst de bomen hun kleurige blad zie verliezen. Er wordt uiteraard wat meer gebonden (ook op de club ). Dit jaar ben ik mezelf wat meer gaan toeleggen op Snoekstreameren en dat gaat lekker.

Heerlijk door de polder banjeren door de koeienstront op weg naar een voor mij nog nog onbekende wetering. Ook heb ik mezelf belooft dit jaar wat meer te  Winternimfen, en het Oostvoornse meer zal er ook aan moeten geloven, alleen zit ik deze keer in mijn  nieuwe pontoonbootje.

Al met al ben ik er al lekker klaar voor. Terwijl ik dit stukje tik giert het buiten van de wind en regen . Ik zit lekker knus in mijn hobbykamertje met een bakkie koffie en een speculaasje. Ja nou durf ik wel! Maar wat als je nog in je warme auto zit en het vriest dat het kraakt, terwijl het zeikt van de regen aan de oevers van het Oostvoornse meer. En je moet er uit om lekker in je onderbroek op de parkeerplaats jezelf in je waadpak zien te hijsen. Heb je dan nog zoveel praatjes? Vroeger draaide ik daar mijn hand niet voor om. Dan stond ik om 5 uur in de ochtend met trillende handen een zalmeitje aan mijn lijn te friemelen. Als je eenmaal de 50 gepaseerd bent denk je nog wel twee keer na voordat je dat doet. Hoewel, er is tegenwoordig zat betaalbare goede outdoorkleding te koop. Een van de belangrijkste dingen is ook te zorgen dat je geen warmte verliest via je hoofd of nek. Dus muts op en sjaal om! Je zult zien dat als je bijna geen warmte verliest je handen en voeten ook veel langer warm blijven. In de winter loont het ook nauwelijks de moeite om vroeg aan de waterkant te staan. De vis bijt meestal rond het middag uur veel beter als het water wat opgewarmt is. Wat kun je zoal doen om het Wintervissen voor jou wat meer te laten werken. Aangezien ik in de Winter veel korter vis zoek ik meestal gekend terein op. Water waarvan ik weet dat ik ze er zitten. Ook zorg ik altijd goed voor de inwendige mens, een bakkie soep kan de kouw een stuk dragelijker maken. Voor de rest kan ik zeggen dat de Wintertijd voor mij zeker geen komkommer tijd is aangezien ik ook lekker digitaal kan vissen. Lekker de plaatjes van het afgelopen jaar een beetje op poetsen en op de site zetten. Zie hieronder

 

 

En zo kan ik dan met een beetje afstand terug kijken op de dingen die we het afgelopen jaar op de club tot stand hebben gebracht. Het bind programma loopt echt als een speer, degene die daar hun input aan gegeven hebben ( met name Gerjan & Bart ) maar ook Wim en Mark bedankt voor jullie effort!

Fred heeft het werpen weer aangezwengelt ook daar zijn we dankbaar voor.

De evenementen commisie heeft ook zat leuke avondjes geritseld.

Bart nogmaals bedankt voor het vele openen. En Marco natuurlijk niet te vergeten voor het staan achter de bar! En ome Henk Hirschman voor de ballen. Al met al kunnen we wel stellen dat een ieder zijn steentje altijd wel bijdraagt aan ons gezellige cluppie. Het ledenaantal is inmiddels opgelopen tot 54!

Daar waar andere verenigingen moeite hebben het hoofd boven water te houden gaan wij gewoon tegen de verdrukking in met ons ledental omhoog!

Daar mogen we best een beetje trots op zijn! De grondslag van ons sucses is dat we een cluppie van   ” voor en door” de leden zijn. Als we dat zo willen houden voor de toekomst denk ik ook dat we open moeten blijven staan voor nieuwe ideeen. Maar dat we ook de bewezen sucses nummers van de afgelopen jaren moeten blijven herhalen. De jaarlijkse veiling gaan we dit jaar vroeg in het jaar houden. Dus leg je ongebruikte spulletjes maar vast klaar. Hier wilde ik het voor nu maar eventjes bij laten. Iedereen fijne feestdagen en een gezellig en gezond 2013 toegewenst.

8 Januari zien we elkaar weer op de nieuwjaarsreceptie

Ted

Dit bericht is geplaatst in verhalen. Bookmark de permalink.