Hier het geheime recept voor de lekkerste Snert
Recept voor Erwtensoep ± 8 personen.
Benodigdheden: 2,5 ltr. Water
600 gr. Spliterwten.
250 gr. Gerookte spekreepjes.
2 selderijknollen.
1 bosje peterselie.
1 bosje selderij.
2 uien.
1 prei.
1 winterpeen.
1 grote aardappel.
4 Gelderse rookworsten.
Bouillonblokjes.
Werkwijze:
Doe het water in een pan van ca. 7 ltr.
Was de spliterwten en breng ze aan de kook, samen met de spekreepjes.
Het schuim kun je met een schuimspaan eraf scheppen.
Voeg vervolgens de in blokjes gesneden selderijknollen toe.
Als alles weer aan de kook is, alle overige groenten erbij doen en
± 2 uur zachtjes laten koken.
Voeg nu de in plakjes gesneden rookworst toe en maak de soep op smaak met bouillonblokjes.
LET OP: veel en vaak roeren i.v.m. aanzetten(aanbranden).
Eet smakelijk.
Bart Remmerswaal.