Vistrip Thuringen – Schwarza / Loquitz 20-06-2013 t/m 23-06-2013

 Vistrip Thuringen – Schwarza / Loquitz – 20-06-2013 t/m 23-06-2013. Helaas waren er op het moment van vertrek naar Thuringen stevige overstromingen aldaar en moesten we op de dag voor vertrek besluiten om toch maar te annuleren. Gelukkig had het hotel er begrip voor dat wij niet kwamen voor het mooie dorpskerkje en konden we het 3 weken uitstellen.

Schwarza gezien door Wim

 Het was even stug balen dat de eerste optie niet doorging door het hoge water, maar een wijs besluit om niet te gaan. Het gezelschap werd hierdoor wel wat uitgedund, erg jammer voor degenen die nu niet mee konden. Het was een hele opluchting toen we de rivier zagen, helder, ietsje hoger, dat was even wennen, maar goed te doen. De eerste dag zijn ik en Jeffrey naar de plek gegaan waar wij vorig jaar de zondagochtend afsloten met veel bruine forel op de droge vlieg (meivlieg). Ik heb goed gevangen op de nimf maar Jeffrey vond het een moeilijke (klo..) stek, maar daarover straks meer.

wim05

De volgende dagen hebben we de bekende stekken afgevist en de vangsten werden beter, vooral op de nimf. Altijd weer even wennen op stromend water. De stek voor het hotel is en blijft een prima stukje om met de droge vlieg onder de bomen mooie vissen te vangen. En lekker dichtbij, binnen 5 minuten zit je weer op het terras achter een biertje als je dat wilt. Onder de bomen gooien, iets moeilijker dan voorheen, 10 cm meer water is toch 10 cm minder ruimte onder de bomen. wim04Ik zelf heb er die dagen alles uitgehaald wat mogelijk was, elke ochtend om 06.00 uur op om voor het ontbijt een paar visjes te vangen. Heerlijk!

wim01

 

Op zaterdag zijn we met Harry en Bert opgetrokken. Dat hadden we eigenlijk de eerste dag moeten doen want er was enige instructie nodig. Maar dat hebben we redelijk goed gemaakt. Ook Harry en Bert kunnen nu een vlieg ‘dragvrij’ presenteren en ook het nimfen kregen ze snel onder de knie. Bert ving zijn eerste vlagzalm, wat wil je nog meer. Helemaal mooi werd het toen Bert ‘mijn’ meivlieg probeerde en daar voor het hotel een paar mooie vissen mee ving. Altijd fijn als ‘jouw’ vlieg ook werkt bij anderen. Natuurlijk moest de vlieg ’s avonds voorgebonden worden en ook Bert kan deze simpele meivlieg nu binden. Hij had er in ieder geval genoeg bindmateriaal voor meegenomen en nu druk ik me nog voorzichtig uit. En dan ineens is het weer zondag en hebben we nog maar een ochtendje om te vissen. Jeffrey liet mij de keus en ik vond dat we de eerste (klo..) stek nog een keer moesten proberen. En dat ging gelukkig zoals de bedoeling was. Jeffrey heeft zich helemaal klem gevangen op de nimf. Ik zelf heb het op die meivlieg gehouden en had er toch een stuk of 15. Ongelooflijk hoe vissen op snelle stukken toch een vlieg kunnen pakken

wim02

Het waren dus weer heerlijke dagen, met goed gezelschap, een fijn gemoedelijk hotel, veel biertjes en lekker eten en fijne vismaten.

Wim Brummer

 

 Schwarza gezien door Dennis

 Hieronder wat foto’s van ons geslaagde vistripje naar Duitsland.

De eerste twee foto’s zijn van de Schwarza.

Hier vingen Jan en ik voornamelijk bruine forel maar af en toe ook een regenboogforel.

Wat dit jaar ook erg bijzonder was dat we ook met regelmaat vlagzalm vingen en dan niet alleen maar hele kleintjes.

dennis01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dennis02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende drie foto’s zijn gemaakt in het riviertje de Loquitz.

Dit was voor ons allemaal een nieuw watertje dat Peter van de Burg had uitgezocht in de omgeving, om eens wat anders te proberen voor degene die al een paar keer naar de Schwarza waren geweest. Volgens de waterstanden tabel zou hier gemiddeld maar 25 cm water in staan. We wisten dus niet wat we hiervan moesten verwachten. Toen we de vergunningen hadden geregeld zijn we opgesplitst in twee groepjes, omdat het een erg smal riviertje was. Bij het water aangekomen bleek hier (gelukkig) gemiddeld meer water te staan. Het is een erg smal riviertje met veel overhangende takken dus echt kruipen en sluipen. Wat Jan en mij opviel was dat we erg veel regenboogforellen vingen en veel minder bruine forellen en al helemaal geen vlagzalm. Er zat een heel goed bestand aan vis. Dit riviertje is zeker de moeite waard om ‘mee te pakken’ als je er toch in de buurt bent.

dennis03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dennis04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierbij wil ik ook nog iedereen bedanken voor dit geslaagde weekend.

Groeten Dennis Vollebregt

Schwarza gezien door Bert

Al ben ik regelmatig in Duitsland te vinden en ik al jaren mij heb staan verbazen over die riviertjes waar je de forellen zo kon zien, was het nog niet in mij opgekomen om er ook daadwerkelijk op te vissen. Voor mij was het dan ook de eerste keer om te vissen op stromend water. Een mooi avontuur kan ik je wel zeggen !

bert05

 

De eerste dag was het samen met Harry even wennen in het riviertje vlak voor het hotel. Wel een paar forelletjes gevangen. Met zijn allen dineren en vervolgens genieten op het terras met een lekker biertje.

bert04

bert08

Op mijn slaapkamer aangekomen zag ik dat de insecten ontdekt hadden dat mijn badkamerraam open stond. Leerzaam dat wel zoals de onderstaande foto’s laten zien.

bert01

bert03

Tweede dag met zijn allen om 8.30 uur ontbijten en dan naar een plek rijden ergens bij het riviertje. Hier ving ik mijn eerste vlagzalm en nog een enkele forel.

bert06

 De derde dag zijn Harry en ik met Jeffrey meegegaan naar een stek waar het water zo snel stroomde (ben niet zo groot en/of zwaar)  dat ik al na een half uur moest afhaken en terug naar het hotel ben gegaan. Geen verkeerde beslissing bleek achteraf. Bij het hotel aangekomen stond Wim in het water voor het hotel en gaf mij de raad om eens met een meivlieg te vissen onder de bomen. Nu was er in mijn doos geen meivlieg te vinden dus kreeg ik een van Wim. Na wat instructies over hoe je de vlieg onder de bomen krijgt (30cm tussen het water en bomen !?!) brak het geweld los. Om de 2e worp was raak. We kregen zelfs een applaus van een groepje passanten van het hotel op het moment dat zowel de hengel van Wim en van mij op hetzelfde moment  krom stond ! De vierde dag, na het ontbijt en uitchecken samen met Harry nog naar een laatste stek gereden, hier ving ik nog een mooie 30+ regenboogforel. Rond 12.30 uur zijn wij weer richting huis gereden.

bert09

bert10

Het was geweldig en hopelijk kunnen we Peter van de Burg volgend jaar ervan overtuigen om het nog een keer te organiseren !

 Bert van Rijn

Dit bericht is geplaatst in verhalen. Bookmark de permalink.