Vliegvisevenement Weight Forward

In het voorjaar van 2013 werd door het bestuur van onze vliegvisclub het idee geopperd om een evenement te gaan organiseren dat het vliegvissen in en rond Zoetermeer kon promoten en dit allemaal ter gelegenheid van ons 15 jarig bestaan.DSC00179

Een projectleider werd gevonden met de nodige enthousiaste medeclubleden die wel wilden helpen met organiseren,sponsoren benaderen etc. Want zonder sponsoren zou het evenement niet haalbaar zijn i.v.m. de te verwachten kosten. Maar als belangrijkste moesten toch eerst de nodige vergunningen worden verkregen. Voorwaar geen peulenschil, want je hebt vergunningen nodig van Waterschap, Sportvisserij Zuid West Nederland en natuurlijk de gemeente Zoetermeer.  In een tijdsbestek van een 2 maanden was dat rond en konden we dus verder met onze organisatie. Sponsoren werden gevonden in AM Fishing, Peeters Hengelsport, Maxwell & Strike, Poseidon Hengelsport,Hoby Trapkano, De Ronde Bleek, Tenkara, Klaas van der Heiden hengelsport, Studio van Rijn, Opel Zoetermeer, Restaurant Aazicht en Schildersbedrijf Jan Benard.

Dat was dus voor elkaar en we konden verder, tenten gehuurd, aggregaat geregeld, geluid verzorgd en niet te vergeten mooi weer besteld.

Op 28-9-2013 vanaf 5.00 uur stonden onze vrijwilligers klaar om het hele spul op te bouwen en om 8.00 uur was het tentenkamp compleet en konden de stands worden ingericht.

DSC00179

Maar bovenal kon de forel worden te water gelaten. Wij hadden vergunning om 150 kg forel uit te zetten in een afgesloten deel van de Noord Aa en vanaf het eerste moment dat de forel te water werd gelaten in “ons” water werden ze ook al gevangen.

Afbeelding 1Afbeelding

Er was gelegenheid om te leren hoe je een kunstvlieg kunt maken, hoe je moet werpen met de vliegenhengel en heel belangrijk hoe je een vis kunt vangen en dan nog wel een forel. DSC00215

DSC00186

 

DSC00194

 

Beschenen door een stralende zon hebben meer dan 500 mensen, van heinde en ver dankzij mededelingen in het blad De Nederlandse Vliegvisser, die dag ons evenement bezocht en wij denken een positief idee gekregen over de mooie vliegvissport. Het was alleen jammer dat in de aanloop naar dit grandioze evenement de media niet echt wilde meewerken met vermelden in de plaatselijke krantjes. Zelfs TV West was benaderd maar gaf nul op het rekwest. Wij van Weight Forward hebben in ieder geval een perfecte dag gehad en ook niet onaardig er worden nog steeds forellen gevangen in de Noord Aa en naastgelegen wateren. Maar ook de snoek zal een forel best weten te waarderen. Ook veel van onze bezoekers vroegen of wij dit evenement niet ieder jaar wilden gaan organiseren. We beraden ons, en bij een positieve uitkomst laten wij van ons horen in de hoop dat dan de media wel wil meewerken.

Hieronder nog wat plaatjes van deze super dag!!

DSC00189DSC00260DSC00208

DSC00345DSC00325DSC00304DSC00285DSC00272DSC00266DSC00254DSC00253DSC00248DSC00228DSC00222DSC00219DSC00221DSC00212DSC00210

Dit bericht is geplaatst in verhalen. Bookmark de permalink.