Bindavond met André Miegies

Bindavond met André Miegies op 18-2-2014.1656329_813173025378823_2049917510_n

Op 18-2-2014 kwam de internationaal bekende vliegenknoper André Miegies onze leden diverse winde vliegen voorbinden. Er was gelegenheid om met hem mee te binden met de door André samengestelde sets.

Omdat wij , gelukkig, de laatste tijd veel nieuwe leden hebben mogen verwelkomen was er juist bij die nieuwe leden een grote belangstelling om mee te binden.

Eerst gaf André een uiteenzetting hoe hij vist, waar hij vist en de opbouw van zijn leader en hoe en waarvan hij zijn beetverklikker maakt en op de leader bevestigt, er was zelfs voor meer ervaren vliegvissers nog wat te leren. Lijndikte ALTIJD minimaal 18/00 want er kunnen heel grote windes rondzwemmen op het grote Nederlandse rivierwater. Meestal gebruikt hij 2 vliegen , één verzwaard en een 2de natte vlieg aan een zijlijntje op ca 40 cm van de onderste vlieg. Maar bij plekken met onderwaterplanten begroeiing vist hij met een grote droge vlieg, b.v. Chernobyl ant, aan de punt en een natte vlieg op ca 40 cm, deze vist dan perfect over de waterplanten heen.

De uiteenzetting van de plekken en manieren van vissen waren een dankbaar onderwerp, uiteindelijk zijn het allemaal stekkendieven, bleek wel. Wij krijgen de PowerPoint presentatie van hem toegezonden zodat wij de plekken nog eens nader kunnen bekijken.

De 1ste vlieg was een aangepaste Ritz D, gemakkelijk te maken met simpele materialen. Zwarte fazantenstaart, oranje flos, pauwenfibers, stukje koperdraad en een schildje van Lady Amhurst fazantenstaart, “that’s all “ en naar eigen inzicht aan te passen  met het koperdraad v.w.b. zwaarte van de vlieg en natuurlijk grootte van de haakmaat, André vist voornamelijk met maten # 6-#10. Voor sommigen van ons zeer verrassend.

Na de pauze de volgende vlieg. De 2de vlieg  wordt door André zijn geheime wapen genoemd, deze vlieg imiteert speldaas  en is ook vrij eenvoudig te maken van de volgende materialen, staart zwarte fazantenstaart, lijfje rood koperdraad over zilvertinsel, klein plukje rode seal’s fur en daarover(voor) een zachte zwarte hennenhackle die bij het hacklen constant naar achteren wordt gewreven. De materialen zijn aan te passen in kleur bv. goudtinsel i.p.v zilverkleurig etc. etc. Maar wel altijd rood in de vlieg is zijn ervaring.

Dus ook weer een eenvoudige vlieg maar ziet er heel vangerig uit.

Daarna demonstreerde hij, op verzoek van enkele leden, nog de bouw een klein visje van langharige dubbing. Deze kon niet worden meegebonden omdat André niet voldoende materialen daarvoor bij zich had.

Al met al weer een leerzame avond en daarvoor een woord van dank aan André Miegies.

1656329_813173025378823_2049917510_nwerkendamMuidenberg

 

 

Dit bericht is geplaatst in verhalen. Bookmark de permalink.