Vreemdgaan, naaktstrand, baarzen, snoekbaars en snoek

Wat heeft de koptekst te maken met vliegvissen en vliegvissers. In dit geval alles en ik zal het uitleggen.

Begin juni 2017 kreeg ik te horen dat ik aan mijn rug zou worden geopereerd. Tijdens deze operatie werd mij gezegd dat ik gezien de hechtingen etc. mijn rug niet mocht belasten. Op mijn vraag of ik wel mocht vliegvissen werd zeer negatief gereageerd vooral ook omdat de operatie aan de rechterzijde van mij rug plaats vond. Toen de hechtingen op 19-6-2017 werden verwijderd hetzelfde bericht. Zeker 4-5 dagen niet belasten. Omdat  Rien H die avond zou gaan vliegvissen bij de ballenlijn bij het naaktstrand van de Zoetermeerse plas beloofde ik te komen kijken. Toevallig (!!!!!!!) lag er een spinhengel in mijn auto met de nodige kleine shadjes, nog uit de nalatenschap van mijn/onze vliegvis maat Ron. Dus toch maar even kijken of er vis aanwezig was die ook wat op had met die kleine shadjes. En ja hoor het vreemdgaan van deze vliegvisser leverde die avond zo”n 15-20  baarzen en baarsjes op. Die avond werd de afspraak gemaakt om de volgende donderdag weer de stekel vrienden te gaan belagen. Resultaat van mij ergens tussen de 20 en 30 baarzen  en baarsjes en 1 snoekbaars(je). Henk D aanmerkelijk minder baarzen maar wel een hele mooie van zeker 30+ cm’s.  Rien wel 1 baarsje.

Op maandag de 26ste juni afgesproken om het eens op ’s morgens te proberen. Henk en ik met de spinhengel en Rien met de vliegenlat. Resultaat wel 1 baars op de spinhengel. Henk besluit ook maar van vang attribuut te veranderen en gaat wadend bij de ballenlijn met de vliegenhengel aan de slag. Vrij snel door Henk een hele mooie grote brasem en dan is het op. Wij constateren dat de avonden toch beter zijn. Op 28 juni in de herkansing terwijl het team wordt aangevuld door Cees Carpentier. Resultaat aan de spinhengels van Henk, Cees en mij toch wel een 25-30 stuks aan baarzen en baarsjes samen. Rien met de vliegenhengel ook toch nog een zestal stekelvriendjes.

Baars

En nu het spektakel van de afgelopen maandagavond 3-7-2017, die avond moet goed zijn want mijn oudste zoon verjaart, gaan Henk en ik weer vreemd, oftewel met de spinhengel bij het naaktstrand de stekelridders achter de vinnen aan. In no time hebben we allebei een aantal mooie baarzen op de kant. Daarna nog een stuk of wat kleinere exemplaren, maar de grotere gestreepte stekelige jongens/meisjes laten zich niet meer vangen. Wij gaan dus maar vanaf het strand vissen. Maar ja, een aantal meters vanaf het strand ligt een ballenlijn, en op de een of andere manier lusten ballenlijnen shadjes, ergo het shadje van Henk wordt gevangen door de ballenlijn. Toch wel jammer, het was/is toch een heel goed vangertje. Dus … Henk bijna helemaal uit de kleren, het is toch echt een naaktstrand, en het shadje wordt gered. Ik heb echt met de hand op mijn hart moeten beloven GEEN foto’s te maken. Dus dat moment is niet voor het nageslacht bewaard op de gevoelige plaat maar, bij deze, wel in tekst. En wat de avond helemaal perfect maakte was de ontmoeting van Henk met onderstaande vis toch zo’n 50-55 cm groot, gevangen op een heel klein wit shadje van nog geen 4 cm lang Het shadje was ook uit de nalatenschap van Ron. Hij had toch wel leuke spullen.

Snoek

Ik ben bang dat wij nog regelmatig vreemdgaan bij het naaktstrand. En bij deze het artikel helemaal verduidelijkt.

Albert van Dalfsen

Dit bericht is geplaatst in verhalen. Bookmark de permalink.