Zomer 2017 zomaar wat verhaaltjes,

Mijn zomer 2017 verloopt gelukkig een stuk anders van mijn chemojaar 2016. De polineuropathie in de onderdaantjes maakt het lopen nog niet optimaal en ik ga er maar vanuit dat het lopen nooit meer helemaal goed gaat komen. Maar gevist kan er wel weer volop en dat gebeurt dan ook met grote regelmaat, hoewel de resultaten heel wisselvallig zijn.

Toen de grote brasems de stranden van onze plas met hun aanwezigheid verblijdden ving ik er ……… baarzen en o.a. Mark ving er wel die brasems. Ook Henk D wist er een paar te verschalken. Ik loop wel eens wat achter en soms voor, ik weet het soms echt niet meer.

Later , herstellende van een klein rugoperatie, (zie mijn artikeltje over het vreemdgaan, dat was trouwens met toestemming van mijn dierbare eega) ving ik weer heel veel baars en zo nu en dan een snoekbaars(je).

Eind juli moesten wij op kat en huis van onze zoon passen op de Veluwe en daar vandaan is het natuurlijk maar een klein stukje naar de randmeren. Dus de randmeren bij Dronten bevist. En ja hoor eindelijk (even) geen baars

De eerste worpen leverden een paar mooie ruisvoorns op en daarna, raad eens, inderdaad baars, baars, baars in diverse soorten en maten. Een paar dagen later maar weer eens geprobeerd. Staat de wind een beetje verkeerd voor de kant waar ik sta te vissen, n.l. recht in mijn poezelige gezichtje, en dan doe je met een #3tje niet veel. Dus toch maar het spinhengeltje gepakt en met klein rubber in een 1,5 uur zo’n 15 tot 20 baarzen. Door de voor mij aanlandige wind komt heel veel wier etc. vanuit de vaargeul naar de kant en lijkt iedere worp op een gegeven moment meer op een kerstboom dan op een vislijn. Ergo vissen is onmogelijk, maar toch wel leuk gevist.

Terug in ‘Sweet Lake’ krijg ik van  Rien een mail dat de héééééééééle dikke voorn op de plas helemaal los is. Dat vraagt dus om actie. Afgesproken met Rien en Henk D. op 10 augustus om in onze zeer flatteuze waadpakken de voorn even te gaan verschalken en wel bij de ballenlijnen voor het grote strand.

In mijn onschuld denk ik nu echt even grote dikke bakken van blankvoorn te gaan vangen en in mijn overmoed dus gelijk maar 2 nimfen aan de leader geknoopt. Hebzucht loont NIET!!!!!!!

Resultaat van die donderdagavond:
Rien 3 bakken van voorns, Henk 6 kneiters van blankvoorns en een baars en een schele pos, ik 1 snoekbaarsje, 3 baarzen (1 doublet op de 2 nimfen) 1 zwartbekgrondel en 3 schele possen maar geen ……… voorn. Mijn tegoedbon voor die dikke voorns blijft dus nog even geldig.

schele-pos
(Schele) Pos

Wel vervelend zijn een paar blinde roofvissers. Er staat een levensgroot bord om de pas aangelegde steendammetjes niet te betreden. En ja hoor 3 man sterk staat te vissen op de dammen en als je  op een nette manier zegt dat er toch echt een bord staat waarop dat verboden is, krijg je te horen “ik kan wel praten maar niet lezen”. Zijn we dank zij de bemoeienissen van Wim B en mij van het geplaatste visverbod af krijg je van dit soort heikneuters die de boel voor anderen mogelijk gaan verpesten.

Op 14 augustus samen met mijn eega wat gefietst en diverse visplekken van 2015 bekeken. Wat opvalt is dat heel veel plekken die in 2015 grandioos open viswater waren nu niet te bevissen zijn door eendenkroos en wier en andere waterplanten. Wie weet hier een oplossing voor?  Of wat is de oorzaak? Schoner worden van het water? Ander maaibeleid?

Ik weet het niet maar misschien kan ons bestuur eens informeren bij het waterschap of Sportvisserij Nederland.

En, oh ja, vanavond, 15-8-2017, ga ik mijn tegoedbon voor die dikke blankvoorn inwisselen (hoop ik).

Albert van Dalfsen

Dit bericht is geplaatst in verhalen. Bookmark de permalink.